Over mij

Ik ben Babette de Bres, moeder van drie kinderen. Ik heb mijn praktijk in Waalwijk.

Omdat ik zelf goede ervaringen heb gehad met kinesiologie ben ik in 2014 begonnen met de cursusreeks Touch for Health. Dat vormt de basis voor kinesiologie. Daarna heb ik de voedingsreeks gevolgd die ik inmiddels ook heb afgerond waardoor ik mezelf allergie-therapeut mag noemen. Ik ben al kinesioloog en mag een (oefen) praktijk runnen. Om erkend (door de zorgverzekeraars bijvoorbeeld) kinesioloog te worden moet ik nog een aantal cursussen volgen. Ik volg mijn opleiding bij Topki. Op mijn pagina ‘links’  kun je hier meer over lezen.

Ik heb de medische basisopleiding en psychosociale basisopleiding (beiden hbo) inmiddels afgerond. Dat vormen integrale onderdelen van de opleiding tot erkend kinesioloog. In het verleden heb ik de opleiding tot sportmasseur gedaan wat me  helpt bij het uitvoeren van spiertesten.

Het leukste aan kinesiologie is voor mij blijven leren en blijven verbazen. Ik werk met mensen en ieder mens is uniek. Door gebruik te maken van diverse technieken ga ik met de cliënt op zoek naar de oorzaken van klachten. Hierbij laat ik me graag verbazen. Op mijn pagina’s met link kun je meer info vinden over kinesiologie. Er staan ook een paar leuke filmpjes op. 

Kinesiologie gaat uit het zelfherstellend vermogen van de cliënt. Ik mag daar een bijdrage aan leveren maar als cliënt ben jij degene die voor het herstel kiest en zorgt.

Ik werk met een positief gericht doel. Ik ga op zoek naar wat je wèl wilt en wèl kunt en daar gaan we aan werken.

Spiertesten geven altijd een antwoord. Ook als je je klachten niet goed onder woorden kan of wilt brengen. Dat is heel belangrijk bij kinderen, maar ook bij volwassenen is het soms een verademing dat ze hun klachten niet exact woorden hoeven te brengen.

Ik vind het ook een verademing dat de spiertesten en correcties effectief zijn terwijl ik niet altijd precies weet waarom dat het geval is. Ik ben registeraccountant en ben daarom opgeleid in het onderbouwen en toetsen van cijfers en beweringen. Het is voor mij een verademing om soms dingen gewoon te mogen aannemen en er te laten zijn. 

Kinesiologie is ook minder omslachtig dan bijvoorbeeld sportmassage omdat je je kleding aan kunt laten. Alleen je jas en je schoenen mag je uit doen.

Mijn eerste ervaring met kinesiologie is van heel wat jaartjes terug toen ik RSI had, wat een lang slepend proces was geworden. Een collega vroeg me of ik toen ik niet eens echt iets wilde gaan doen aan de oorzaak van mijn klachten en verwees me naar een kinesioloog. Vervolgens werd ik overrompeld door een groot aantal onbekende technieken (spiertesten, buisjes op mijn buik en nog veel meer). Ook merkte ik in eerste instantie bij mezelf flink wat weerstand omdat ik ervan baalde dat de kinesioloog me vertelde dat ik degene was die mezelf beter moest maken en dat hij me daarin alleen maar kon begeleiden. Ik had al zoveel therapeuten gezien dat ik nu wel eens iemand wilde zien die me een toverpilletje gaf. Maar de ondersteuning in de vorm van inzichten en voedingssupplementen hebben er wel toe bijgedragen dat ik veel beter inzicht had in mijn klachten. Ze zijn nog niet allemaal verdwenen maar ik kan er heel goed mee omgaan. Voor mij was het de goede aanpak.