Hooikoorts

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts kan heel vervelend zijn. Als je hooikoorts hebt, dan reageert je lichaam op het stuifmeel van bomen, grassen en kruiden dat door de lucht dwarrelt. De histamine die dan door je lichaam wordt aangemaakt als reactie op die stofjes kunnen klachten als jeuk veroorzaken.

Wat kan de kinesioloog doen aan hooikoorts?


Bij de behandeling van hooikoorts gaan we samen kijken wat er nodig is om je weerstand en je zelfherstellend vermogen te optimaliseren. Ieder mens is anders en iedere behandeling van hooikoorts heeft daarom andere accenten. Het kan nodig zijn om vooral aan de darmflora te werken. Of juist aan de de slijmvliezen in de longen. In mijn praktijk in Waalwijk heb ik al diverse mensen met allergie├źn, waaronder hooikoorts geholpen.

Is het dan net zoiets als homeopathie?

Er zijn heel veel vormen van homeopathie. Bij homeopathie wordt een verstoring van de balans in het lichaam hersteld waardoor de ziekte of een klacht zich niet verder kan ontwikkelen, zich verbetert of zelfs herstelt. In die zin is kinesiologie een vorm van homeopathie.

Wanneer behandelen?

Hooikoorts kun je het hele jaar door behandelen. Wat nog onbekend is, is dat het heel effectief is om hooikoorts te behandelen op de momenten dat je er (nog) geen last van hebt. Ik leg dat hieronder uit.
De meeste mensen hebben vooral in lente last van hooikoorts. Anderen hebben er vooral in de herfst last van. In de winter, als de bomen, struiken en planten ‘in slaap’ zijn hebben de meeste mensen wat minder last van hooikoorts. Wat nog heel onbekend is, is dat het dan heel zinvol is om aan je hooikoorts te werken omdat deze dan niet getriggerd wordt door stofjes die door de lucht dwarrelen.