Corona

We ervaren allemaal de gevolgen van corona. Ik heb zelf ook een dierbare verloren aan deze ziekte. Ik zie hoe de beperkingen van invloed zijn op mijn studerende kinderen en op ondernemers die ik ken. Ik zie hoe de angst leeft en hoe het onze samenleving polariseert.

Wat kan kinesiologie betekenen bij corona?

Ook op mijn praktijk heeft corona invloed. Ik heb een tijd lang niet behandeld. Als ik wel mag behandelen ben ik flink aan het schoonmaken. De corona regels heb ik hieronder geplaatst.

Ik heb inmiddels cliënten behandeld die corona hebben gehad en die nog steeds de effecten daarvan ondervinden. Ik behandel ook cliënten om de gevolgen van corona en de vaccinaties zo veel mogelijk te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door het nagaan op welke manier het immuunsysteem een oppepper nodig heeft. Of door in te gaan op de angsten die met corona gepaard gaan. Ik zie een forse toename in het gebruik van voedingssupplementen. Ik kan helpen om de juiste voedingssupplementen te kiezen en om de juiste dosering te bepalen. Vitamine D bijvoorbeeld kan heel effectief zijn.

Corona maatregelen

De maatregelen die ik hieronder heb genoteerd kunnen op moment van lezen al weer achterhaald zijn. Daarom is het belangrijk om te weten dat ik me houd aan de actuele richtlijnen van de beroepsvereniging LVNT

Wanneer u of een van uw gezinsleden luchtwegklachten, kortademigheid, koorts, ongebruikelijke hoofdpijn, reuk- of smaakverlies, recente onverklaarbare vermoeidheid of diarree heeft, annuleer dan uw afspraak. Pas minimaal 24 uur na het verdwijnen van deze klachten mag er een behandeling plaats vinden. Hier staat ‘ minimaal’ omdat de geldende GGD regels voorrang hebben. Ook als er iemand binnen je huishouden/gezin deze klachten heeft moeten we de behandeling uitstellen. En indien er bij jou of een huisgenoot Corona is vastgesteld in de laatste 14 dagen wordt je ook verzocht de afspraak te annuleren.

Bij binnenkomst geeft u antwoord op een aantal vragen over uw gezondheid.

Als u komt, dan graag houden aan de volgende richtlijnen: • Bent u meer dan 5 minuten te vroeg, wacht dan even buiten of in de auto.

  • Kom alleen, uiteraard met uitzondering van een afspraak met kinderen. (Bent u gebracht, laat uw chauffeur in de auto wachten).
  • Uiteraard gelden ook bij ons de algemene regels van RIVM zoals 1,5 meter afstand bewaren en geen handen schudden. Wel is er tijdens de behandeling kinesiologie fysiek contact.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en voor vertrek. Desinfectiemiddelen zijn aanwezig in de praktijk.
  • In de praktijk is een toilet beschikbaar. Toch vraag ik u hiervan zo min mogelijk gebruik te maken.
  • Ik heb persoonlijke beschermingsmiddelen tot mijn beschikking, zoals mondkapjes en handschoenen. Het is niet verplicht, maar er kan het besluit genomen worden om deze toch in te zetten.
  • Tussen de afspraken heb ik ruim tijd ingepland, zodat ik de alle contactoppervlakken kan reinigen, mezelf kan omkleden en cliënten elkaar niet tegenkomen.