Allergie

Een allergie is een reactie van je immuunsysteem op bepaalde stoffen. Dit kunnen voedingsmiddelen zijn zoals koemelk maar ook dingen die in de lucht zweven zoals pollen. Een andere bekende is de huisstofmijt. Deze stoffen hoeven niet schadelijk te zijn voor je lichaam maar je (immuun)systeem kan er wel zodanig fel op reageren dat je klachten krijgt.

Allergie is een veelvoorkomende klacht. De reactie van jouw lichaam op een stofje kan ik testen. Via deze spiertesten merk je zelf hoe je op het stofje reageert. Ik heb testbuisjes in de praktijk in Waalwijk. Maar je kunt ook zelf een stofje meenemen als je graag wilt dat ik je daarop test, bijvoorbeeld als je voor je werk in aanraking met bepaalde stoffen komt en je vermoedt dat je daar niet tegen kunt.​

Ik ga met jou samen op zoek naar de beste manier om je zelfherstellend vermogen in te zetten en je weer opnieuw in balans te brengen. Dat kan bijvoorbeeld via accupunctuurpunten (zonder gebruik van naalden) of door te zoeken naar versterkende vitamines en mineralen.​

Ik stel officieel geen diagnose.

Kinesiologie is effectief bij een grote variëteit aan allergieën, omdat het basisprincipe gelijk is. Voedselallergie komt veel voor, denk maar aan koemelkallergie of intolerantie. Andere veel voorkomende allergieën zijn bijvoorbeeld gericht op pollen, grassen en huisstofmijt. Vaak zie je dan ook huidklachten in de vorm van eczeem of luchtwegproblematiek zoals astma.

Babies en kleine kinderen kan ik testen via een tussenpersoon, meestal een ouder. De correcties voer ik wel bij de baby uit. Op vergelijkbare manier kan ik ook dieren behandelen.